123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Hoe creëer je een veilig plekje voor je konijn?

Als je een kleine dierenvriend hebt, wil je uiteraard dat het beestje zich zo veilig mogelijk voelt. Een konijn is een ontzettend schattig beestje. Net als bij ieder ander dier, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Zo is de verblijfplek van het konijn al super belangrijk. Hoe kun je bijvoorbeeld een goed konijnenhok kopen? Naast het kopen van een goed hok, zijn er ook andere dingen die je kunt doen om een veilige plek te creëren voor je lieve huisdier. Lees er hier meer over.

Tuin ombouwen tot dierenparadijs

Een veilige plek creëren voor je konijn begint in je tuin. Konijnen zijn buiten dieren. In je tuin is ook waar het hok komt te staan. Het is belangrijk voor het konijn om buiten het hok een plek te hebben waar hij vrij kan rond lopen. Daarom is het slim om je tuin een beetje om te toveren. Met Gardena tuin gereedschap kun je dit perfect doen. Misschien wil je een hekje om het vrije gebied voor het konijn af te schermen. Je kunt ook denken aan een andere grond te laten leggen. Wellicht wil je wel gras laten plaatsen in plaats van bijvoorbeeld steen. Naast dat je je tuin kunt ombouwen, is het ook belangrijk om deze te onderhouden. Eens in de zoveel tijd kun je checken of alles nog in goede staat is. Houdt ook rekening met vuil in de tuin. Je dierenvriend is nieuwsgierig en zal van alles in zijn mondje stoppen.

Het kiezen van het juiste hok

Het is voor je konijn belangrijk dat je een goed hok uitkiest. Dit is waar je konijn slaap en eventueel schuilt voor de regen en zon. Het is fijn als het konijn ruimte heeft om een beetje te lopen. Verder is het van belang dat er een goed slot op het hok zit en dat het hok van de grond staat. Je wilt namelijk voorkomen dat er andere dieren in het hok komen. Denk hierbij ook een dieren die gaten kunnen graven. Zorg er dus echt voor dat de ondergrond bedekt is. Verder is het belangrijk om te kijken naar wat voor materiaal je gebruikt. Konijnen zijn immers knaagdieren. Als je gaas gebruikt om gebieden af te dekken, is het slim om sterk gaas te nemen. Ook moeten de gaten in het gaas niet te groot zijn. Zo voorkom je dat het konijn of een ander dier zich er doorheen wurmt. 

Diervriendelijke planten

Als je je konijn vrij rond laat lopen in de tuin, is het belangrijk dat je weet wat voor planten er in je tuin staan. Zoals eerder gezegd, je konijntje zal van alles in zijn mond proberen te stoppen. Je wilt dus voorkomen dat je per ongeluk giftige planten in je tuin hebt staan. Het is een slim idee om speciaal voor je konijn planten te groeien. Om alles veilig te houden, moet je van tevoren wel goed onderzoek doen. Enkele voorbeelden van giftige planten zijn boterbloemen, klaprozen en blauwe regen. Door goed onderzoek te doen zul je erachter komen welke planten wel veilig zijn en welke niet. Er zijn wel veel groente die veilig zijn voor je huisdier. Denk aan broccoli, paprika en boerenkool! Genoeg om van te kiezen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *