123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Hoe geef je je tuin een complete look?

Je tuin inrichten is een super leuk proces. Misschien ben je al heel dicht bij je ideale tuin, maar mis je net een aantal tuinaccessoires om je tuin compleet te maken. En wellicht heb je nog geen enkel idee wat je met je tuin wilt doen. Hieronder staan een aantal tips om je inspiratie te geven, zodat ook jij volledig kunt genieten van je mooie tuin. Lees verder!

Goede zonwering

Het is belangrijk om comfortabel te kunnen genieten in je tuin. Dit kun je doen door bijvoorbeeld zonwering te plaatsen. Met zweefparasols kun je dit op een stijlvolle manier doen. Met een goede parasol kun je niet alleen een fijne schaduwplek creëren, maar je kunt ook schuilen van de regen! Bovendien kunnen parasols en andere vormen van zonwering ook heel sfeervol zijn. Een extra pluspunt is dat ze in veel stijlen, vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Er zal dus altijd wel een parasol zijn die bij jouw tuin past. Door de parasol te plaatsen bij jouw favoriete zitplek, zul je je eigen fijne paradijs kunnen creëren. 

Sfeervolle verlichting

Verlichting speelt een ontzettend grote rol in de look van je tuin. Er zijn uiteraard veel soorten lampen waar je voor kunt kiezen. Alle soorten verlichting hebben weer een eigen sfeer, dus het is belangrijk dat je weet wat voor sfeer je wilt creëren. Naast dat je een super gezellige sfeer kunt creëren met verlichting, is het ook nog eens efficiënt. Zo kun je in de donkere uren alsnog in de tuin zitten en zien wat er om je heen is, of bijvoorbeeld een boek lezen! Ook is het fijn om goede verlichting te hebben wanneer je van plan bent om met meerdere mensen in de tuin te zitten. Zo kun je ook in het donker je kinderen of huisdieren in de gate houden.

Fijne zitplek

Waarschijnlijk heb je het al in je tuin staan, maar een zitplek is super belangrijk om goed te kunnen genieten van je tuin. Je kunt een tuinset nemen of je huidige zitplek decoreren met leuke kussentjes. Zet er een tafeltje bij om het wat praktischer te maken. Zo kun je in alle seizoenen genieten van je tuin. Natuurlijk is het wel zo dat bepaalde materialen niet in de regen of sneeuw buiten kunnen liggen. Houd hier dus rekening mee!

Planten

Een tuin is eigenlijk geen tuin zonder een aantal planten. Als je echt heel slecht bent met voor planten zorgen kun je altijd nog voor nep planten gaan. Maar als je wel voor een plant kan en wilt zorgen, is het een leuk idee om een moestuintje te beginnen! Zo zijn tomaten heel makkelijk te groeien! Je zult merken dat je in de zomer zelf geen tomaten meer hoeft te kopen. Verder zijn er natuurlijk veel verschillende groenten en fruit die je kunt planten. Als je veel ruimte hebt, zou zelfs voor een boom kunnen kiezen. Dit vraagt wel meer geduld en aandacht dan een kleinere plant. Wanneer je planten en bloemen in je tuin hebt, zal dit ook dieren en insecten aantrekken. Zo kun je in de lente en zomer bijen en vlinders verwachten. En als je toch voor een boom kiest, bestaat de kans dat vogels er een nestje in bouwen. Hoe fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *