123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Een nieuwe vloer erin: houd hier rekening mee

Het leggen van een nieuwe vloer is een grote klus. Om lang te kunnen genieten van je nieuwe vloer, is het belangrijk dat je hem goed aanlegt. Hiervoor moet je rekening houden met een aantal dingen. Zo is vloerverwarming infrezen een belangrijke stap bij het aanleggen van vloerverwarming bij een nieuwe vloer. Er zijn verder nog een aantal zaken die veel invloed hebben op het eindresultaat, maar ook de levensduur van je vloer. Hieronder lees je verder over het aanleggen van een nieuwe vloer.

Vloerverwarming

Voordat je een nieuwe vloer aanlegt, is het belangrijk om jezelf te vragen of je een vloerverwarming wilt. Als het antwoord hierop ja is, dan zijn er een aantal zaken die hierbij komen kijken. Zo is vloerverwarming frezen ontzettend belangrijk. Wat er tijdens deze stap gebeurt, is dat de verwarming met speciaal apparatuur wordt weggewerkt in de ondervloer. Wanneer dit goed wordt gedaan, zal dit een ontzettend mooi eindresultaat opleveren. Verder zijn er nog enkele andere stappen bij het aanleggen van een vloerverwarming. Zo wordt er een verdeler aangesloten, deze moet uiteindelijk ook verbonden worden met de cv-ketel. Als laatste is het belangrijk dat de verwarming en de ondervloer goed worden bedekt en egaal worden gemaakt. 

Egale ondergrond

Om te voorkomen dat er oneffenheden te zien zijn op je nieuwe vloer, is het van belang dat de ondergrond volledig egaal is. Dit is vooral het geval bij een PVC-vloer. Dit materiaal is namelijk dun en hierdoor kun je snel oneffenheden er doorheen zien. In sommige gevallen kan er een ondervloer gelegd worden. Deze komt tussen de vloer en de ondergrond in te liggen. Dit wordt voornamelijk gedaan ter bescherming van de nieuwe vloer. Zo is de vloer bijvoorbeeld beschermd tegen vocht uit de ondergrond. Een niet rechte ondergrond of ondervloer kan er ook voor zorgen dat het lastig is om de echte vloer goed te kunnen leggen. Vaak wordt er cement gebruikt om over de ondergrond te gieten. Deze wordt dan gladgestreken om egaal gemaakt te worden. Nadat dit cement is opgedroogd, kun je de nieuwe vloer leggen.

Strak tegen de muur

Een fout die vaak gemaakt wordt tijdens het leggen van een nieuwe vloer, is dat de vloer te strak tegen de muur gelegd wordt. Een vloer heeft beweegruimte nodig. Zo kan de vloer krimpen en uitzetten. Wanneer de vloer geen ruimte heeft om dit te doen, doordat hij te strak is aangelegd, kan hij na enige tijd krom of ook wel bol gaan staan. Dit wil je uiteraard voorkomen. Anders moet je de vloer weer opnieuw leggen. Om dit probleem te voorkomen, kun je, tijdens het aanleggen van de vloer, een centimeter ruimte overlaten tussen de muren en de vloer. Het is een fout die vaak voorkomt, maar toch gemakkelijk te voorkomen is!

Neem de tijd

Het leggen van een vloer kost veel tijd en energie. Wanneer dit niet goed gedaan wordt, kan het zomaar nog meer tijd en energie (en ook geld) kosten! Zorg er dus voor dat je vooraf een planning maakt waarin duidelijk staat wat er gedaan moet worden en dat je tijdens het klussen er de tijd voor neemt. Om de klus zo mooi mogelijk te voldoen, moet je er de tijd voor nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *