123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

De mooiste meubels in huis

Het inrichten van je huis is ontzettend leuk om te doen. Je gaat lekker op zoek naar meubels die bij je stijl passen en gaat vervolgens kijken waar ze het beste staan. Voor sommige is het lastig om mooie meubels te vinden. Wellicht omdat ze niet goed weten wat ze mooi vinden of simpelweg omdat ze niet weten wat mooi bij elkaar past. Zo kun je op zoek zijn naar een mooie boekenkast, maar weet je helemaal niet wat voor stijl je wilt hebben. Hieronder staan een aantal ideeën voor de mooiste meubels in huis op een rijtje!

Display kast

Een display kast of ook wel een vitrinekast, is een kast waarbij de inhoud zichtbaar is. Je zet het als het ware op display. Dit is ontzettend mooi voor boeken en andere soorten verzamelingen. Zo kun je je fijne servies in de vitrinekast zetten. Door zo’n kast te nemen kun je een deel van je persoonlijkheid weergeven in de ruimte. Normaal zit dit achter deuren verstopt. Door een vitrinekast te nemen, geef je jezelf de mogelijkheid om nog meer karakter aan je ruimte te geven. Er is vaak een gedeelte in de kast waar je wel een gesloten opbergplaats hebt. Hier kun je de spullen die je liever niet in zicht hebt laten. Verder kun je spullen waar je graag tegenaan kijkt, of die je vaak gebruikt in het open gedeelte opbergen.

Vloerkleden

Als je je huis wat warmer en gezelliger wilt laten voelen, kun je vloerkleden nemen. Het is fijn aan je blote voeten en om op te zitten. Verder geeft het een ontzettend knus gevoel! Dit is vooral fijn in de koude winter maanden. Je kent dat gevoel vast wel, dat je beneden komt in de vroege ochtend, en dat de vloer veel te koud is om op te staan! Juist voor die momenten is het zo fijn om een vloerkleed te hebben. Het vermindert de koude momenten en geeft een huiselijk gevoel aan de woning. Het is wel zo dat een vloerkleed ervoor kan zorgen dat het huis een voller gevoel heeft. Sommige mensen vinden dit fijn en andere juist niet. Als je dit niet fijn vind dan kun je uiteraard altijd nog voor kleedjes op de bank gaan. Verder zijn gordijnen ook een fijne manier om warme sfeer uit te stralen.

Accenten creëren

Je kunt met kleine meubels en voorwerpen een prachtig contrast creëren. Door deze elementen als accenten toe te voegen, kun je je woning tot een geheel maken. Ook kun je een contrast tussen kleuren en materialen laten ontstaan. Alhoewel het een contrast is, kan dit vaak ook als balans gezien worden. Wanneer je veel donkere meubels hebt, kun je dit in balans brengen met een aantal lichtere meubels. Als voorbeeld kun je een lichte bank nemen, om hier een contrast te creëren zou je bijvoorbeeld een zwarte lamp of tafeltje vlak bij de bank kunnen zetten. Accenten zijn een heel leuk onderdeel waar veel mee valt te spelen. Het licht natuurlijk heel erg aan je smaak wat je precies wilt. Toch is het leuk om af en toe andere kleuren of materialen te gebruiken. Dit kan levendigheid in je woning brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *