123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

De soorten dakkapellen en prijzen die hierbij komen kijken

Een dakkapel maakt een kamer groter en lichter. Ook kan het, met behulp van ventilatieroosters, zorgen voor permanente luchttoevoer. De prijzen van verschillende dakkapellen lopen uiteen van pakweg 3.000 tot 5.000 euro. Welke factoren bepalen de prijs?

Schuin of plat dak

Een dakkapel kan een plat of een schuin dak hebben. De meeste dakkapellen die in Nederland geplaatst worden zijn plat, wat ook de goedkoopste optie is. Minder vaak wordt er voor de schuine variant gekozen. Dit is niet helemaal terecht want deze heeft een klassieke uitstraling en wordt meestal sierlijk met dakpannen afgewerkt.

Afmeting en type dak

De breedte van de dakkapel en het type dak waarop het geplaatst wordt spelen ook een rol. Een standaard dakkapel is 150 cm hoog en 250 cm breed. Uiteraard geldt: hoe breder de kapel, hoe hoger de prijs. Ook speelt de hellingshoek van het dak mee. Een standaard hellingshoek is 35 tot 45 graden. Bij een minder steil dak worden extra kosten in rekening gebracht omdat meer materiaal nodig is. Bij een steiler dak liggen de prijzen juist lager.

Kunststof of hout

Het materiaal bepaalt ook de prijs. De meeste dakkapellen zijn van hout of kunststof. De houten dakkapel heeft de laagste aanschafprijs en een natuurlijke, authentieke uitstraling. De kunststof variant is iets prijziger maar is toch de voordeligste keuze omdat hij beter isoleert en vrij is van onderhoudskosten. Ook is het mogelijk de kunststof dakkapel af te werken met houten raamkozijnen waardoor deze een authentiekere uitstraling krijgt.

Raamwerk en accessoires

Accessoires kunnen de prijzen tevens doen oplopen. Speciale afwerkingen, de plaatsing van ventilatieroosters en het gebruik van houten raamkozijnen beïnvloeden de prijs.

De dakkapel prijzen kunnen natuurlijk per regio en aanbieder verschillen. Het is daarom aan te raden om van te voren goed te kijken naar wat voor dakkapel uw voorkeur heeft en bij verscheidene dakkapellen specialisten een offerte op te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *