123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Hoe staat de huizenmarkt er momenteel voor?

Er zat een aantal jaren lang weinig beweging de huizenmarkt. Makelaars hadden weinig huizen in de verkoop en de huizen die er te koop stonden werden slecht verkocht. De huizen die wel verkocht werden, werden vaak voor lage prijzen verkocht.

Worden er op het moment veel huizen verkocht?

Ten opzichte van een aantal jaren geleden worden er op dit moment een stuk meer huizen verkocht. Deze stijging geldt voor alle provincies in Nederland. Er worden meer woningen te koop aangeboden dan een aantal jaren geleden en de woningen staan gemiddeld minder lang te koop. Ook is er een stijging in de huizenprijzen te zien. Er is minder aanbod en ook zeker meer vraag dan een aantal jaren geleden.

Waar komt deze stijging vandaan?

Er is meer vraag naar woningen ten opzichte van een aantal jaren geleden. Dit heeft te maken met het feit dat de economische crisis over het diepste punt heen is. De lage hypotheekrente is zeker ook een verklaring voor de opleving van de huizenmarkt. De hypotheekrente is de afgelopen jaren met ongeveer 2 procent gezakt. Dit is een flink verschil. Zeker met het oog op de hoge huurprijzen wordt het voor veel mensen aantrekkelijk om een woning te kopen.

Er hebben de laatste jaren veel wijzigingen in de regelgeving plaatsgevonden rondom de aankoop van een huis. Zo zijn de hypotheekregels aangescherpt. Het aanscherpen van de regels is nog niet op zijn einde gekomen. Het zal de komende jaren waarschijnlijk niet makkelijker worden om een hypotheek te krijgen. Dit zal er ook mee te maken hebben dat er nu flink wat woningen verkocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *