123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Het aansluiten van uw gasfornuis

Het aansluiten van een gasfornuis is een klusje dat vrij krap komt. Gas is immers licht ontvlambaar, dat inhoudt dat zelfs het geringste lek letterlijk levensgevaarlijk kan zijn. Het grote nadeel aan gas is dat het gas zelf niet te horen, te zien of te ruiken is. Gelukkig is er aan het gas dat uit de gaskraan komt een geurstof toegevoegd zodat we het gas wel kunnen ruiken. Op die manier kunnen problemen worden voorkomen; zodra je gas ruikt zult u ogenblikkelijk de gaskraan kunnen afsluiten en het lek kunnen stoppen.

In ieder geval verdient het dus over het algemeen de aanbeveling om het aansluiten van een gasfornuis aan een expert over te laten. Mocht je je er wel zelf aan willen wagen, houdt dan de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Tips voor het aansluiten van een gasfornuis

Allereerst is het belangrijk de gaskraan dicht te draaien voor je begint met het aansluiten van het gasfornuis. Op die manier weet je zeker dat er geen gas kan lekken en je niet per ongeluk een groot explosiegevaar aan het opbouwen bent.

Daarnaast is het belangrijk goed in de gaten te houden hoe je het gasfornuis precies aan moet sluiten. Hierbij bedoelen we niet enkel de aansluitingen van het gasfornuis zelf, maar ook op welke manier je leidingen moet buigen en verlengen om de gasvoorziening bij het gasfornuis uit te laten komen. Zorg dat je hier de tijd en ruimte voor neemt. Een snel aangelegde gasleiding kan vaak voor problemen zorgen doordat deze na verloop van tijd onder de hoge spanning bezwijkt.

Controleer na het aansluiten van het gasfornuis altijd nog even of alles goed is aangesloten en of je – na het opendraaien van de gaskraan – geen gas ruikt. Voor de zekerheid kun je er altijd nog een expert naar laten kijken, of – nog beter – het aan een expert overlaten. Een expert is bijvoorbeeld Bruggeloodgieter.be. Op die manier weet je zeker dat jij en je mede bewoners geen gevaar lopen en alles kundig wordt aangesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *