123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Tips

Kinderkamer inrichten

Als je een kinderkamer moet inrichten, moet je heel wat keuzes maken. Sommige kamers zijn klein, andere worden gedeeld met ouders broers of zussen. Je bent dus verplicht om de verschillende leeftijdsgroepen te behagen. We stellen enkele suggesties en trends voor om de creativiteit van de ouders te stimuleren.

De kleur is belangrijk

Kleuren zijn een must voor elke kinderkamer. Het is met lichte kleuren dat je ruimtes er breder kan doen uitzien, ook al zijn ze klein. We kunnen de kinderkamer gezelliger maken met warme kleuren, zoals verschillende tinten van rood, oranje of geel. Als je in de toekomst naar een lichtere tint wilt gaan, denk eraan dat donkere kleuren altijd het moeilijkst te overschilderen zijn. Je kunt altijd kiezen voor pastelkleurige muren en levendiger gekleurd textiel. Wanneer je een kleine verandering wilt aanbrengen, verander dan de sprei of de kussens. Naast verf, mag je je ook wagen aan behang, op een strategische plaats in de slaapkamer. Denk de specifieke patronen voor kinderen ook aan sobere patronen, die je ook in een andere kamer van het huis zou kunnen gebruiken. Als je iets wilt dat gemakkelijk te verwijderen is, neem dan stickers of sjablonen met verschillende maten en vormen.

inrichting kinderkamer
Met deze suggesties en trends wordt de inrichting van een kinderkamer een stuk makkelijker

Het gebruik van stoffen

Als je kiest voor wanden met meer neutrale tinten, heb je de vrijheid om veel kleur toe te voegen aan het textiel. Je zult merken dat gordijnen, kussens en zelfs zitzakken het verschil maken in het uiterlijk van je kleine kamer. De verschillende texturen op textiel, zoals dieren en andere kleine afbeeldingen, zijn een goed motief om iets leren als het kind nog een baby is.

De keuze van het bed

Dit is het koninginnenstuk van elke kamer. Hier rust je kind elke nacht en speelt er dag na dag. De grootte van het bed, zowel in de hoogte als de lengte, moet worden gekozen op basis van de leeftijd en de grootte van het kind. Er zijn vele modellen verkrijgbaar in elke speciaalzaak, van de trendy lage bedden in Montessori-stijl, bedjes met laden, waar je de vriendjes van je kind in kwijt kunt, bedden met ingebouwde bureaus tot de bekende stapelbedden. De structuur van het bed is bedoeld als decoratie, samen met andere slaapkamerelementen. De matras moet worden gekozen om de goede gezondheid van je kinderen te garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *