123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
BlogTips

Een inloopkast maken in je slaapkamer

Van wie is dit nou stiekem geen meisjesdroom: een inloopkast hebben. Vanuit je bed zo je kledingkast inlopen en er gekleed en wel weer uit komen. En dit is eigenlijk heel gemakkelijk en budgetproof te realiseren. Wel heb je hiervoor wat ruimte nodig. Hieronder staan een aantal zaken die je kunnen helpen om je inloopkast te kunnen verwezenlijken.

1. Kledingrekken

Wanneer je ruimte beperkt is of je juist al je kleding wil kunnen uitstallen, kun je hiervoor kledingrekken gebruiken. Deze zijn goedkoop en makkelijk te verplaatsen door de wieltjes die er vaak wel onder zitten. Ook kun je gebruik maken van open kasten. Dit zijn kasten zonder deuren, waardoor je alle kleding direct kunt zien hangen.

2. Planken

Je kunt natuurlijk heel veel planken kwijt tegen de muur. Hier kun je bijvoorbeeld je collectie schoenen op uitstallen, of T-shirts en broeken op kwijt. De muur biedt zoveel opbergruimte, maar wordt vaak vergeten. En hoeveel kasten nu een paar planken en schroeven? Ook kun je hier manden opzetten met hierin spullen die je niet altijd gebruikt, zoals dekbedovertrekken of extra kussens. Desnoods gebruik je ze ter decoratie en zet je er kaarsen of fotolijstjes op.
Inloopkasten kun je makkelijk zelf maken

3. Gordijn

Het nadeel van een inloopkast op je slaapkamer is vaak dat het een grote rommel lijkt te zijn. Dit is eenvoudig op te lossen door een gordijn op te hangen in de kamer, zodat je de inloopkast uit het zicht kunt houden. Zo lijkt de kamer iets opgeruimder. Uiteraard kun je ook iets anders gebruiken om de inloopkast af te schermen, zoals kamerplanten of een room divider.

4. Een grote spiegel

Vergeet niet om een mooie grote spiegel aan te schaffen. Dit kan een staande spiegel zijn of eentje voor aan de wand. Een spiegel zorgt er ook meteen voor dat de kamer groter lijkt. Maar uiteraard is hij bedoeld om je outfit te checken en is hij hierdoor onmisbaar in de inloopkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *