123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
BlogTips

Een nieuwe vloer leggen

Eens in de zoveel tijd wil je natuurlijk wel eens iets anders in huis. Je kan er dan voor kiezen om de muur een nieuwe lik verf te geven, je kan er voor kiezen om nieuwe meubels in huis te nemen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een nieuwe vloer te leggen. Een nieuwe vloer kan namelijk het hele interieur een boost geven. Omdat het soms nog best lastig kan zijn om een nieuwe vloer te kiezen, er is namelijk zoveel keus, gaan we in deze tekst een aantal opties bekijken van verschillende vloeren en wat de voor- en nadelen zijn van deze vloeren.

Verschillende soorten vloeren

Welke vloer je uiteindelijk kiest, heeft natuurlijk vooral te maken met smaak. De een houdt nou eenmaal van een andere soort vloer als de ander. Ook heeft niet iedereen hetzelfde interieur en kan een vloer heel bepalend zijn in het interieur wat iemand heeft. Wanneer iemand bijvoorbeeld een antiek interieur heeft, zal een moderne vloer vaak niet samengaan. Aan de andere kant kan dit juist weer zorgen voor een bepaald contrast wat heel leuk is. Er is dus geen goed of fout bij het kiezen van een nieuwe vloer zolang je jouw eigen smaak maar volgt.

Een houten vloer zoals laminaat is zo gelegd

Gietvloer

Tegenwoordig zijn gietvloeren een regelrechte hype. De gietvloer is een mengsel van verschillende materialen wat, zoals de naam al doet vermoeden, vervolgens gegoten wordt op de plek waar de vloer moet komen. Hier zitten verschillende voordelen aan. Allereerst kan de vloer namelijk in ontzettend veel verschillende kleuren en materialen gemaakt worden. Daarbij komt nog eens dat de vloer gegoten wordt en daardoor uit een geheel bestaat. Hierdoor heb je geen last van naden of inkepingen waar vuil achter kan blijven hangen. De vloer is dus uitermate geschikt voor mensen die de vloer minimaal willen onderhouden. Daarbij komt wel kijken dat een gietvloer niet bij alle interieurs past. Ook kan een gietvloer niet zomaar door iedereen gegoten worden.

Houten vloer

Een goedkopere, maar niet minder mooie optie, is een houten vloer bijvoorbeeld gemaakt van parket. De houten vloer is al tijden lang een stijlloze keuze en blijft ook nu absoluut een goed idee. Omdat de vloer gemakkelijk zelf te leggen is, blijft dit een favoriete keuze voor een hele hoop mensen. De vloer is daarnaast is een hele hoop verschillende stijlen en kleuren te krijgen zodat deze overal bij past. Toch is een houten vloer niet geschikt voor plekken waar veel vocht is.

Tegels

Ook tegels zijn nog steeds een favoriete keuze. Tegels hebben het voordeel dat zij goed bestand zijn tegen vocht waardoor dit er op blijft liggen en niet zoals bij hout erin kan trekken. Toch zijn tegels niet altijd makkelijk zelf te leggen en is het vooral lastig om de ze op maat te krijgen of te zagen. Daarnaast hebben tegels niet altijd het warme effect wat hout bijvoorbeeld wel kan hebben. Tegels zijn ontzettend fijn voor bijvoorbeeld de keuken of de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *