123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Blog

Maak zelf je eigen dressoir

Je kent het vast wel, je wilt graag nieuwe meubelen in je woonkamer, maar kunt eigenlijk niet exact vinden wat je zoekt. Nadat je al tal van meubelwinkels hebt bezocht, en het halve internet hebt afgestruind, heb je nog niet die ene dressoir gevonden waar je al zo lang naar op zoek was. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om je eigen dressoir zelf te maken zodat je zeker weet dat het dat pronkstuk wordt wat je zo graag wilde hebben.

Waarom zelf een dressoir maken?

Het maken van eigen meubelen heeft behalve dat je precies hebt staan in je woonkamer wat je zocht, nog andere voordelen. Het maken van je eigen meubels zoals bijvoorbeeld een dressoir geeft ook veel voldoening. Je kunt dan trots vertellen tegen je bezoek dat jij die dressoir hebt gemaakt. Ook is het maken van eigen meubelen in verhouding vaak goedkoper dan wanneer je meubels in de winkel koopt. Wanneer je jouw eigen dressoir maakt heb je bovendien ook zelf de afwerking in de hand. Het komt regelmatig voor dat je die ene kast wel mooi vindt, maar dat je liever die ene kast zou willen hebben me het hang- en sluitwerk van de andere kast. Wanneer je zelf je meubelen maakt, kun je dit helemaal zelf bepalen. Van de juiste kleur, het materiaal, tot de juiste details.

dressoir maken
Zelf een dressoir maken

Waar moet een goede dressoir aan voldoen?

Buiten dat de dressoir mooi moet zijn, is het ook van belang dat deze stabiel is. In een dressoir wil je toch vaak ook wat opbergen. Je wilt dan natuurlijk graag voorkomen dat er te veel beweging in de dressoir zit wanneer je bijvoorbeeld een lade opentrekt. Tevens kan het van belang zijn om voordat je de dressoir gaat maken, een goed ontwerp te bedenken zodat jouw dressoir straks aan alle gewenste eisen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *