123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Een kast op maat laten maken

Je interieur heb je met zorg samengesteld. Je hebt veel aandacht besteed aan de mooie accessoires en allerlei details. Dan wil je natuurlijk ook dat de kast daar bij past. Je wilt geen genoegen nemen met een standaard kast. Maatwerk is dan de oplossing. Hoe laat je een kast op maat maken? Waar kun je aan denken? We geven je drie tips.

Wat, waar en hoe groot

Bekijk goed de ruimte waar de kast komt. Inventariseer al je wensen, de verschillende afmetingen en mogelijkheden van stijlen. Voor een kast op maat in je woonkamer heb je waarschijnlijk hele andere wensen dan voor een kast op maat in je slaapkamer. Kies je bijvoorbeeld voor een kast met schuifdeuren, een hoekkast of juist een inloopkast. Het kan allemaal. Je hebt alle vrijheid, maar moet wel weten wat je wilt en hoe je hem wilt gaan gebruiken.

De praktische indeling

Vervolgens komt de binnenkant aan bod. Stel je wilt een kledingkast op maat. Kies je dan voor veel schappen of juist voor een ruim hanggedeelte? Of als je een kast in de woonkamer zoekt, wil je dan een praktische kast met veel gesloten opbergruimte met deuren? Of zoek je juist een kast waarin je de mooiste accessoires kunt tonen? Dan wil je meer een open structuur of misschien een kast met glazen deuren. En heb je een grote boekencollectie die je wilt opbergen, dan zijn stevige schappen erg belangrijk, zodat je zeker weet dat ze het gewicht van al die boeken kunnen dragen.

maatwerk kast
Een kast 100% naar wens laten maken

Het prijskaartje van een kast op maat

En wat kost dat dan? Oké, een kast op maat is een uniek stuk. Dat betekent dat het speciaal voor jou gemaakt gaat worden. Dat heeft voordelen en nadelen. Het kost automatisch iets meer dan een standaard kast, maar dan heb je wel iets unieks dat niemand anders heeft.

De prijs voor een kast op maat is uit verschillende elementen opgebouwd. Allereerst het design van de kast. Wanneer een kast redelijk basic is opgebouwd, is die uiteraard makkelijker te ontwerpen en maken. Een kast met complexe afmetingen, waarbij veel rekenwerk komt kijken of een kast met sierlijke facetten is natuurlijk meer werk om te maken. En dus ook wat duurder.

Verder is ook de materiaalkeuze een belangrijke factor voor de prijs. Wil je een kast van tropisch hardhout dan zal deze duurder zijn dan wanneer je voor sloophout of steigerhout kiest. En voor een kast tot aan het plafond is meer materiaal nodig dan voor een lage dressoir kast. Logisch.

De beste tip hiervoor is dan ook; vraag een aantal offertes op. Zo kun je goed bekijken wat de mogelijkheden zijn en de verschillende prijzen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *