123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Laminaat: ontdek de voordelen!

Laminaat is een vloerbedekking. De afgelopen jaren is laminaat steeds populairder geworden en op dit moment is het zelfs de meest populaire vloerbedekking in Nederland. Laminaat is een relatief goedkope oplossing voor een mooie vloerbedekking. Dat is een van de redenen waarom laminaat zo populair is. Laminaat is opgebouwd uit lagen. De kern van het laminaat is een houtvezelplaats (HDF of MDF). Dit is het dragermateriaal. Daarop zit een laagje dessinpapier dat het uiterlijk van het laminaat bepaalt. Op het dessinpapier zit een nog een laagje. Deze laag zorgt ervoor dat het laminaat niet snel beschadigt. De bovenste laag is een harde, transparante slijtlaag of beschermlaag. Door deze laag kan het laminaat tegen hitte en UV-straling. Ook zullen er door de laag niet snel krassen op komen. Wanneer je laminaat van hele goede kwaliteit koopt zit er vaak ook nog een laag krachtpapier tussen het dragermateriaal en de dessinpapier. Dit zorgt voor extra versteviging.

 

Hoe leg je laminaat?

 

Bij het leggen van laminaat moet je op een aantal dingen letten. Ligt het eerste stuk laminaat recht? Heb je vochtwerend folie onder het laminaat aangebracht? Op het internet zijn een heleboel filmpjes te vinden over het leggen van laminaat. Deze zijn heel erg duidelijk en gemakkelijk te volgen. De reden dat wij niet voor u hebben uitgeschreven hoe u laminaat het beste kunt leggen is dat het een stuk gemakkelijker en duidelijker is om een filmpje te bekijken.

 

Waarom kiezen voor laminaat?

 

Laminaat heeft een groot aantal voordelen. Het is gemakkelijk te leggen, het is relatief goedkoop en het is een duurzaam product. Wanneer je eenmaal laminaat van goede kwaliteit hebt liggen hoef je niet snel nieuw laminaat aan te schaffen. Daarnaast is laminaat erg gemakkelijk in het onderhoud. Dit is erg gemakkelijk wanneer u bijvoorbeeld kinderen of huisdieren in huis heeft. Wanneer er rommel is gemaakt kun je dit gemakkelijk schoonmaken. Ook zal het laminaat door de harde afwerklaag niet snel beschadigen door bijvoorbeeld rondrennende kinderen of huppelde honden. Naast het feit dat laminaat erg praktisch is ziet het er ook mooi uit. Er is voor ieder wat wils te vinden. Of je nu voor een steen-afwerking wilt gaan of voor een houtdessin, het kan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *