123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
BlogTips

Slaapkamertrends

Modern en gezellig. Dit zijn de twee eigenschappen van 2019. Een strakke, koele basis met rustgevende kenmerken, daar streven we dit jaar naar. Droom jij van een nieuwe slaapkamer? Lees hieronder verder om te ontdekken hoe jij je slaapkamer in een nieuw jasje kunt steken.

Tips voor een mooie slaapkamer vind je hier

Een simpele basis

Om een moderne kamer te bekomen, hoef je niet veel moeite te doen. Je moet vooral alles simpel houden. Stoelen, kasten, bureaus enzovoort: hoe simpeler hun uitstraling, hoe beter. Het kan er misschien minimalistisch uitzien, maar dit is net de trend. Bovendien heeft niet enkel de uitstraling een grote invloed, ook de kleuren spelen hier een rol. Zorg ervoor dat je meubilair geen al te felle kleuren draagt. Witte, grijze of bruine meubels zorgen voor die moderne look. Daarnaast schilder je de muren ook best in een lichte, natuurlijke kleur. Je kan er uiteraard een extra kleur aan toevoegen, zolang die maar natuurlijk blijft. Kies daarom voor kleuren zoals oker of olijfgroen. Door één van de muren in een andere kleur te schilderen, breken de lichtere kleuren in de kamer en ontstaat er wat contrast.

Een vleugje rust

Om die koele basis om te toveren tot een moderne én gezellige slaapkamer, kun je alvast je bed decoreren. Een stevige matras en dikke donsdekens zijn noodzakelijk, maar ze vormen ook de hoofdkenmerken van een gezellige kamer. Wat is er nu leuker dan een gezellig, knus bed waar het altijd lekker warm is? Bovendien kun je jouw bed extra knus maken door meerdere kussens aan het hoofdeinde te leggen. Hoe meer kussens, hoe gezelliger. Naast het gebruik van kussens, kun je in je kamer ook enkele accessoires plaatsen zoals een tapijt, houten manden of marmeren lampen. Ten slotte kun je een natuurlijke touch toevoegen door planten in je kamer te zetten. Ze geven een vrolijke, fleurige sfeer en bovendien maken ze de lucht gezonder. Een beetje natuur kan nooit kwaad. Zeker niet als het je kamer dat tikkeltje gezelliger maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *