123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Blog

Kun je zelf een kast maken?

Er zijn verschillende kasten die je prima zelf kunt maken. Als je een werktekening hebt, kun je volgens het stappenplan werken, maar je kunt ook zelf een kast ontwerpen. Om zelf een kast te bouwen heb je gereedschap nodig. Een boor, lijm, lijmtangen, schroevendraaier, en dergelijke.

Wat kost het om zelf een kast te maken?

Afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt, kan een kast maken goedkoop blijven. Je kunt bijvoorbeeld resthout gebruiken of een goedkope houtsoort kopen. Laat alle planken op maat zagen want dat scheelt een hoop werk. Schroef en lijm de kast volgens plan in elkaar. Zo maak je bijvoorbeeld vrij snel een wandkast met vakken, of een stellingkast. Ook een boekenkast in een eenvoudige kast om zelf te maken.

Kun je zelf een kledingkast maken?

Ook een kledingkast kun je zelf maken. Een goede, ruime kledingkast bouwen is echter wel een behoorlijke klus en je kunt overwegen of het niet handiger is om er een kant en klaar te kopen. Maar als je zelf een kledingkast maakt, kun je de kast wel helemaal naar jouw mensen maken, en als je het goed doet, gaat hij vele jaren mee. Ook een inloopkast kun je zelf maken, als je maar de juiste bouwtekening hebt.

Hoe richt je je kast in?

 

Zelf verschillende modellen kasten maken

Als je gouden handen hebt, kun je elke kast maken die je maar wilt Van medicijnkastjes tot keukenkastjes en van wandkasten tot kledingkasten. Als je nog nooit een kast gemaakt hebt maar je wilt er graag mee beginnen, start dan met een eenvoudig model. Met strak hout of watervaste platen, zet je al heel snel een kastje met vakken in elkaar. Zet onbewerkt hout eerst in de grondverf voordat je het aflakt. Gebruik goed gereedschap en werk met zorg. Ook op YouTube bindt je verschillende tutorials om zelf meubels te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *