123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Blog

De perfecte slaapkamer

Voor iedereen is een perfecte slaapkamer anders, dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen en voorkeur. Mensen gebruiken de slaapkamer ook op een andere manier, voor de een is het belangrijk dat dit een gezellige ruimte is waar je lekker kunt slapen, maar ook kunt genieten van een kopje thee en een goed boek of waar je uren voor de spiegel staat om je op te tutten en om te kleden. Voor de ander is het slechts een ruimte waar ‘s nachts geslapen wordt. Voor iedereen is het de ruimte waar je dag begint en waar je de dag afsluit. De slaapkamer moet daarom een fijne ruimte zijn waar je goed kunt ontspannen, een drukke slaapkamer is niet bevorderlijk voor je nachtrust.

Voor een ontspannen ruimte te creëren is het belangrijk dat je let op een aantal zaken; het licht, geluid, temperatuur, ventilatie, het hoofdkussen en het bed. Daarnaast spelen de kleuren die je kiest ook een rol. Richt je slaapkamer zo in dat er alleen meubels in staan die je daadwerkelijk gebruikt, dit is dus afhankelijk van wat je allemaal doet in deze ruimte.

Slaapkamer inrichten

Voor een goede nachtrust is het dus belangrijk om een fijne slaapkamer te hebben. Met de volgende tips kun je hier zelf voor zorgen.

Het bed

Hoeveel meubels je ook wil op je slaapkamer, het bed is veruit het belangrijkste meubelstuk van de slaapkamer. Je bed is de basis voor een goede nachtrust en om uitgeslapen de dag te beginnen. Kies zorgvuldig je bed uit en laat je hier goed bij informeren, voor iedere slaaphouding is een ander matras te koop. Kijk eens op www.slaaploods.nl voor kwaliteitsproducten. Je kunt altijd bellen voor advies, maar omdat het een webshop betreft heb je wel scherpe prijzen.

Kleur

Houd de slaapkamer zo rustig mogelijk, kies voor zachte kleuren of voor wit tinten. Wanneer je toch graag kleuren aanbrengt kun je dit met accenten doen, maar laat felle kleuren achterwege. Natuurlijk zijn deze op andere plekken in huis wel toegestaan.

Een kleur die je slaap ten goede komt is blauw, kies daarom voor blauwe tinten in de slaapkamer.

Verduistering

Je slaapkamer dient goed donker te zijn, licht van buitenaf kan ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Ook televisie, een radiowekker, beeldscherm van je telefoon of tablet kunnen bijdragen aan een mindere aanmaak van melatonine. Dit stofje heb je nodig om slaperig te worden en het wordt aangemaakt op het moment dat het donker is.

Temperatuur

De temperatuur van je slaapkamer kan het beste tussen de 16 en 18 graden zijn. Wanneer het warmer is kun je hier last van hebben.

Heerlijke slaapkamer

Kies voor een optimale inrichting met een goede kast, bureau, luie stoel en nachtkastjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *