123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
BlogUitgelicht

Vaste kast met een modulair systeem

Ben je op zoek naar een kast? Er zijn zoveel verschillende kasten, dat het lastig is om te kiezen. Daarom is het handig om te weten dat kasten uiteenvallen in drie groepen, in volgorde van oplopende flexibiliteit:

Vaste kast

Voor elke toepassing is er wel een kast: boekenkast, buffetkast, servieskast, CD-kast, kleremkast, schoenenkast. Er zijn open en dichte kasten, ladenkasten en allerlei slimme opbergsystemen. Nadeel: de kast is wat het is, je kunt hem niet ombouwen of uitbreiden. Voordeel: de keuze is eindeloos.

Modulair systeem

Flexibeler is een modulair systeem met losse blokken die op verschillende manieren tot een kast kunnen worden gecombineerd. Veel keukenkasten en klerenkasten zijn volgens dit systeem gemaakt, maar ook voor de woonkamer zijn er prachtige modulaire systemen te koop. Nadeel: als je kast eenmaal staat, is hij niet meer te verhuizen. Voordeel: goedkoop en precies op maat te maken.

Stellingkast

Nog flexibeler is een stellingkast met losse zijpanelen en legborden. Er zijn systemen met ladenblokken, kledingroedes, slimme opbergsystemen, bureaubladen en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos: dichte of open zijpanelen, verschillende hoogtes en dieptes, wel of geen achterpanelen, wel of geen deuren. Nadeel: sommige zien er goedkoop uit in je woonkamer, hoewel ze juist duur zijn. Voordeel: alles kan steeds opnieuw uit elkaar gehaald en anders gecombineerd worden. De aanschaf is een investering voor je leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *