123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Blog

Verschillende typen kasten

Kasten zijn er in verschillende vormen en maten. Ze zijn ideaal om allerlei spullen in op te bergen. De verschillende types kasten worden vaak opgedeeld naar hun functie of uitzicht. Vooral in de woonkamer kunnen er verschillende types kasten een plekje hebben. Naast bergkasten, die een afgesloten design hebben, zijn er nog tal van andere types kasten.

Boekenkast

Een boekenkast is geen overbodige luxe voor een fervent boekenlezer. Hier kan je jouw hele boekencollectie in kwijt. Als je je boeken op kleur rangschikt, krijgt je woonkamer meteen een stijlvolle uitstraling.

Dressoir

Een dressoir is een laag meubelstuk met enkele laden en kastdeuren. Het is ideaal om kleine spullen in weg te bergen. Op een dressoir kan je een mooie foto kwijt, een frisse plant of je kan er enkele kaders boven hangen. Hierdoor wordt het dressoir een trendy pronkstuk in je woonkamer.

Buffetkast en vitrinekast

Nog een kast die we steeds vaker zien terugkomen in de moderne woonkamer is de buffetkast of vitrinekast. Deze kast heeft kastdeuren uit glas en dient echt om je spullen tentoon te stellen. Heb je bijvoorbeeld een mooie verzameling glazen, drankflessen of iets anders wat je wilt laten zien, dan kan je dat in dit type kast zetten. Tegenwoordig vind je zelfs buffetkasten of vitrinekasten met ingebouwde spotjes.

Alle types kasten kan je terugvinden in verschillende kleuren, vormen en groottes. Het is aan jou om die kasten te selecteren die in jouw interieur passen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *