123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Blog

Wat voor type schilder kies jij?

Het inschakelen van een schildersbedrijf in Utrecht kan op echt alle vlakken lastig zijn. Je wilt niet de hoofdprijs betalen voor het schilderwerk en je wilt ook graag kwaliteit terugzien voor je geld. Het is hiervoor belangrijk om bij meerdere schildersbedrijven offertes op te vragen. Kijk goed naar de inhoud van de offerte en controleer of alles erin staat. Laat je wensen gerust op papier zetten zodat je hier eventueel later op terug kan komen. Naast wensen is het slim om te controleren op een eventuele garantie. Je wilt tenslotte niet volgend jaar alweer een nieuwe schilder bellen.

Vraag meerdere offertes aan bij schildersbedrijven in de buurt.

Het verschil tussen de buurman en een schildersbedrijf verderop kan groot zijn. Je kan soms wel honderden euro’s besparen door een klus ergens anders uit te laten voeren. Wij raden altijd aan om meerdere offertes aan te vragen en goed te vergelijken op basis van uitvoering en garantie. Zo kan je een gedegen keuze maken. Je moet wel de afweging maken tussen kwaliteit en de kosten. Doe je dit niet, kan je misschien al gauw nog een keer schilderen kosten. Dan ben je alsnog duurder uit.

Overweeg eventueel een onderhoudscontract.

De meeste schilders bieden de mogelijkheid aan om je woning te onderhouden. Een schildersbedrijf komt dan om het jaar langs om het schilderwerk bij te werken. Dit is in de toekomst een stuk voordeliger dan telkens je complete woning opnieuw laten opschilderen. Daarnaast krijg je vaak een flinke korting op je eerste schildersklus en hoef je niet telkens een nieuw schildersbedrijf te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *