123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Verbouwen van je slaapkamer en keuken

Het maken van een open keuken hoeft niet altijd een grote verbouwing te zijn. In mijn vorige woning was het niet eenvoudig dit was een stenen muur. Nu zijn het muren van gipsplaat dus eenvoudig uit te zagen. Ongeveer 2 meter maal 2,5 meter is de opening nu, maar hoe moet dit nu netjes afgewerkt worden,

De parketvloer van de woonkamer moet ook netjes overlopen naar de keukenvloer. De timmerman heeft een mooie ombouw voorgesteld, aan de lelijke kant waar de gipsplaten zijn afgezaagd wil hij houten balkjes zetten, op de vloer van hetzelfde hout een dorpel zodat met de keukenplavuizen leggen hier tegenaan gewerkt kan worden. De plavuizen worden diagonaal gelegd om meer ruimte te scheppen. Ook moeten de plavuuzen iets onder de te plaatsen keuken doorlopen zodat het hout van de keuken met een regaaltje overloopt naar de plavuizen.

De keuken met inbouwapparatuur stond er binnen een dag in het enige wat tijdens deze verbouwing nog moest gebeuren was het betegelen van de keukenwand. Ter hoogte van het gasfornuis hadden we een grote rvs plaat die overgaat in een schouw van rvs, hierdoor is het te betegelen oppervlak een stuk kleiner geworden.

Na dit laatste klusje is de verbouwing in Dordrecht achter de rug, sommigen kiezen voor een toog als doorgang naar de keuken maar bij ons is de vierkante afwerking met hout net een fotolijstje van de nieuwe keuken geworden. De aannemer in Dordrecht heeft het ook uitstekend voor elkaar. Ik ben blij met wat hij voor ons allemaal heeft gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *