123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

De verschillende soorten kasten uitgelicht

Als je toe bent aan een nieuwe kledingkast kun je verschillende keuzes maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een schuifkast of een inloopkast. Aan beide opties zitten natuurlijk voordelen en nadelen.

Een schuifkast als kledingkast

Een eenvoudige optie is een schuifkast. Het voordeel hiervan is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Ook wanneer je in een kleinere woning woont is deze manier van het opbergen van je kleding zeer geschikt. Er is geen sprake van deuren die open slaan en hier hoeft dus bij de positionering van de kast ook geen rekening mee gehouden te worden. Een nadeel van deze kast is dat de opbergruimte beperkt is. Afhankelijk van de grootte van de kast kun je slechts een geringe hoeveelheid kleding kwijt.

Een inloopkast als kledingkast

Een inloopkast is een luxe die vooral vele vrouwen graag zouden hebben. Het grote voordeel van een inloopkast is dat je er erg veel in op kunt bergen. Je kunt de artikelen gemakkelijk pakken en je kunt alles goed geordend opbergen. Een nadeel van een inloopkast is dat het veel ruimte in beslag neemt. In kleinere woningen zal dit vaak geen optie zijn. Een inloopkast kun je maken in kamer die niet voor andere doeleinden gebruikt hoeft te worden. Wanneer deze mogelijkheid er niet is, is het nog mogelijk om dit type kast te maken in een grote slaapkamer. Een gedeelte van de slaapkamer zou je af kunnen schermen door een muurtje of een gordijn. hier kan een inloopkast gecreëerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *