123Kasten.nl

Alles voor je woon- en slaapkamer

123Kasten.nl
Uitgelicht

Benut uw lichtinval met een lichtstraat!

Lichtstraten zorgen voor een zeer grote bijdrage aan lichtinval wanneer ze worden gebruikt in die ruimten die donker en van een plat dak zijn voorzien. Een lichtstraat kan men eigenlijk zien als een langwerpige lichtkoepel die een grote hoeveelheid licht doorlaat. Kijk eens op Niekroos.nl voor prachtige voorbeelden van lichtkoepels of lichtstraten. Je kan natuurlijk om meer licht binnen te krijgen, in bijvoorbeeld een aanbouw van een woning, verschillende lichtkoepels gebruiken. Op de eerste plaats hebben lichtstraten een veel mooiere uitstraling dan lichtkoepels maar ook de manier van monteren is eenvoudiger. Je moet er voor zorgen dat ze natuurlijk goed waterdicht zijn. Daarom is dat gemakkelijker te verwezenlijken bij een lichtstraat dan bij meerdere lichtkoepels.

 

Opbouw

 

Een lichtstraat bestaat uit een aluminium profiel waarin het glas of kunststof wordt vastgeklikt. Het aluminium zal men poeder coaten voor gebruik. Hierdoor zal het profiel langer glanzen en zal het ook niet snel verweren door de weersinvloeden. Het moet namelijk tegen behoorlijke temperatuur schommelingen kunnen maar ook tegen wind, regen en zonneschijn. De bovenzijde van een lichtstraat bestaat uit glas, acrylaat of polycarbonaat. Indien er glas wordt gebruikt moet het voldoende stevig zijn. In veel gevallen is de glaslaag uit twee lagen opgebouwd. De tussenlaag wordt meestal gevuld met een argongas. Hierdoor wordt het isolerend vermogen voor warmte en geluid extra versterkt. De bovenzijde van het glas wordt voorzien van een extra coating. Deze coating zorgt er voor dat het glas aan de bovenzijde niet snel vuil zal worden. Dit heeft als voordeel dat men niet snel het dak op moet om het schoon te maken. De binnenste laag van de lichtstraat wordt extra versterkt om te voorkomen dat men er door kan vallen.

 

Kunststoffen

 

Er wordt ook acrylaat en polycarbonaat gebruikt voor een lichtstraat. Polycarbonaat heeft een groot voordeel namelijk het is zeer sterk, zelfs wel 300 maal sterker dan glas. Het heeft een UV werend karakter en is brandwerend. Een lichtstraat heeft een mooie uitstraling. Dat zal ten goede komen aan de ruimte die verlicht moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *